Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΟΥ Ειδικά Τεχνικά Εργα Πρασίνου Ε.Π.Ε. είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία και αποτελεσματικά το πρόβλημα των φοινικοειδών που έχει προκύψει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Από το 2007 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών διάσωσης των φοινικοειδών από τους εντομολογικούς εχθρούς τους όπως το   Rhynchophorus ferrugineus, το οποίο  έχει προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων δένδρων μεγάλης αισθητικής, οικονομικής και ιστορικής αξίας. Το κόκκινο σκαθάρι εξακολουθεί να  είναι ακόμη  ένα από τα πιο επιβλαβή έντομα γι’ αυτήν την κατηγορία.

Η  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΟΥ Ειδικά Τεχνικά Εργα Πρασίνου Ε.Π.Ε. είναι η μοναδική εταιρεία που έχει στο ενεργητικό της την αναγέννηση φοινικοειδών και τη διάσωσή τους από την καταστροφή και το θάνατο.6

Οι επιτυχίες έρχονται με τη  συστηματική παρακολούθηση της  τρέχουσας έρευνας και των νέων τεχνικών  ελέγχου του Rhynchophorus ferrugineus σε παγκόσμιο επίπεδο.

«…επιμένουμε να πιστεύουμε ότι η συνολική διαχείριση του προβλήματος  αποτελεί το μοναδικό τρόπο προστασίας των φοινικοειδών. …» αναφέρει ο κ. Σάκης Σουβλής, Γεωπόνος, ιδρυτής της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΟΥ ΕΠΕ  και συνεχίζει «… το σημείο-κλειδί παραμένει ο έγκαιρος εντοπισμός των προσβολών του Rhynchophorus ferrugineus ώστε το προσβεβλημένο  φοινικοειδές είτε να σωθεί είτε να απομακρυνθεί πριν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.»

ΣΧΕΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ

διαδικασία φοινικοειδών